1 / 36

1. Ny adress

1. Ny adress. Från och med den 24 oktober används följande adress: www.elitrapportering.se Den gamla adress kommer omdirigeras till den nya. 2. Urval av spelare vid mål/utvisning.

walt
Download Presentation

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. Content is provided to you AS IS for your information and personal use only. Download presentation by click this link. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server. During download, if you can't get a presentation, the file might be deleted by the publisher.

E N D

Presentation Transcript

1. 1. Ny adress • Från och med den 24 oktober används följande adress: www.elitrapportering.se • Den gamla adress kommer omdirigeras till den nya

2. 2. Urval av spelare vid mål/utvisning Under själva matchen kommer endast de spelare som man angivit under ”Ändra Matchdata/laguppställningar” fram i listan för målskyttar, assist och utvisningar.

3. 3. Stabilare matchklocka med fler möjligheter Starta Stoppa Ställ tid Starta matchen Första halvlek slut Starta andra halvlek Matchen slut

4. 4. Bättre redigering av matchhändelser • Inte längre nödvändigt att välja matchhändelse på nytt när man redigerar • Alla fält ifylld från början

5. 5. Matchklocka även vid förlängning Starta matchen Första halvlek slut Starta andra halvlek Matchen slut Andra halvlek slut Starta förlängning OBS: Gäller endast slutspel

6. Vad har varit bra? • Påhittiga matchsekreterare som löser uppkomna problem • Många har hört av sig vid problem, hör man av sig så går det mesta att lösa! • Man pratar med varandra och många hjälps åt. • Komma i kapp med rapporteringen vid tekniska problem, strömavbrott mm.

7. Vad har varit mindre bra? • Många väljer att inte utnyttja ”Skott på mål” och ”Frislag” • Fortfarande problem med matchsekreterare som inte rapporterar in ”Straff”, utan bara Mål (Straff). Statistiken blir förstörd av det. • Fortfarande många fel när det gäller lindrigt matchstraff (3x10 min). • Egna kommentarer fortfarande några "icke professionella-värderingar" • Felaktigt inmatade spelartrupper • Felaktigt inmatade målskyttar / assist, tar tid att ändra

8. Inloggning • Fyll i din förenings inloggningsuppgifter längs upp i högra hörnet på startsidan. Klicka sen på knappen ”Login”. Kontrollera att inloggningsforumläret försvinner och ersätts med texten ”Inloggad” i stor gul text.

9. Lagen • Systemnamn är det namn som används vid själva rapporteringen och Visningsnamn är det namn som används på www.elitrapport.se. Skriv in inte hela föreningsnamnet under systemnamn utan försök förkorta det så mycket det går. Ex. Föreningsnamnet Broberg/Söderhamn Bandy används som visningsnamn medans endast Broberg används som systemnamn.

10. Redigera spelartrupp • Lägg inte in dubbletter, redigera befintlig • När spelarens födelsedatum skrivs in MÅSTE det ha följande format: ÅÅÅÅ-MM-DD

11. Spelare byter lag • Byter spelaren lag som spelar i helt olika serier ex. Elitserien->Allsvenskan så ska man ta bort spelaren från Elitserielaget och lägga till spelaren som en ny spelare i det allsvenska laget. • Byter en spelare mellan lag som spelar i samma serie så letar du upp och ändrar spelartruppen för laget som spelare ligger.

12. Matcher • Lägga till match • Matcher -> Välj serie • Ställa in en match • Redigera match • Ta bort match • Återställa match • Huvuddomare saknas i listan • Ring huvudadministratör

13. Rapportera match • Innan match • Kontrollera laguppställningarna! • Bocka för deltagande spelare • Börja rapportera

14. Rapporterings vyn

15. Starta matchen • När domaren blåser igång matchen klickar du på knappen ”Starta matchen”. Klockan startar då på 00:00 och händelsen ”Matchen startar” läggs till automatiskt

16. Halvtid • När domaren blåser av för halvtid klickar du på knappen ”Första halvlek slut”. Klockan stannar då och matchhändelsen ”Först halvlek slut” läggs till automatiskt.

17. Andra halvlek • När domaren blåser igång andra halvlek klickar du på knappen ”Starta andra halvlek”. Klockan startar då på 45:00 och matchhändelsen ”Andra halvlek startar” läggs till automatiskt.

18. Andra halvlek slut • När domaren blåser av andra halvlek klickar du på knappen ”Andra halvlek slut”. Klockan stannar då och matchhändelsen ”Andra halvlek slut” läggs till automatiskt. Andra halvlek slut

19. Förlängning • När domaren blåser igång förlängningen klickar du på knappen ”Starta förlängning”. Klockan startar då på 90:00 och matchhändelsen ”Förlängning startar” läggs till automatiskt. Starta förlängning

20. Matchen slut • När domaren till sista blåser av matchen klickar du på knappen ”Matchen slut”. Klockan stannar då och matchhändelsen ”Matchen slut” läggs till automatiskt.

21. Viktigt • VIKTIGT: Om man råkar lägga till händelsen ”Andra halvlek startar” två gånger och därefter tar bort den ena kommer klockan stanna. Händer det så måste du ta bort båda två först, sen klickar du på ”Starta andra halvlek”, då startar klockan, därefter kan ju bara justera tiden med öka/minska min/sek.

22. Lägga till händelser manuellt • Skriv in vilken halvlek (1) • Skriv in tiden händelsen ska ha. (2) Klicka och välj händelse i rullistan. (3) • Beroende på vilken händelse du valt visas nu fler val. • Klicka på knappen ”Lägg till”, Klart! (4) 1 2 3 4

23. Ta bort händelse • I Matchloggen (som ligger under snabbknapparna) ligger alla händelser. Till höger om händelsen finns två val, ta bort och redigera. Klicka på ta bort.

24. Matchhändelser • Snabbknapp • Hörna • Straff • Mål • Utvisning • Timeout • Lagvarning • Frislag • Skott på mål

25. Matchhändelser • Manuell • Text • Förlängning • Paus • Tidstillägg • Bonusstraff

26. Efter matchen • Signering Kolla igenom matchloggen noga efter fel, hittar ni något fel går ni tillbaks till ”Börja rapportera” och justerar det. Efter signeringen är matchen låst och kan endast ändras av förbundet. Låt domaren kolla igenom matchrapporten och klicka sen på ”Signera och lås matchen”.

27. Efter matchen • Om allt är rätt ifyllt kommer bilden nedan fram och domaren kan skriva in sin signeringskod • Klart OBS: Signeringen kan ta ganska lång tid ibland beroende på serverns belastning. Tar det över 1 minut kan ni avbryt och försöka igen.

28. Vad gör jag om… • Jag inte hinner med vid utvisningar eller dylikt? • Anteckna på papper och lägg in det när spelet lugnat ner sig. Några lägger bara in ”Utvisning” utan varken spelare eller orsak och sen går tillbaks och justerar det senare.

29. Vad gör jag om… • Klockan stannade i andra halvlek? • Om man råkar lägga till händelsen ”Andra halvlek startar” två gånger och därefter tar bort den ena kommer klockan stanna. Händer det så måste du ta bort båda två först, sen klickar du på ”Starta andra halvlek”, då startar klockan, därefter kan ju bara justera tiden med öka/minska min/sek.

30. Vad gör jag om… • Domaren har glömt sin signerings kod? • Ring Martin Henriksson 070-3558666 eller Bosse Fasth

31. Vad gör jag om… • Sorteringsordningen i loggen är helt fel? • Blir det fel i sorteringsordningen i er rapportering, kolla så att "periodsiffran" är rätt. Systemet sortera alla händelser enligt följande ordning: period->minuter->sekunder

32. Vad gör jag om… • Vad gör jag om en spelare får en dubbelutvisning? • Var noggranna med matchstraffen, tredje utvisning skall markeras som lindrigt matchstraff. När en spelare får en dubbelutvisning skall den första 5:an eller 10 skrivas in och registreras därefter samma tid, olämpligt uppträdande lindrigt matchstraff.

33. Vad gör jag om… • Snabbknapparna inte fungerar? • Tydligen finns det en bugg på vissa kombinationer med Internet Explorer och Windows. Tror det gäller Internet Explorer 8 på en dator som kör Windows Vista Home. Har ni problem så prova installera Mozilla Firefox eller Google Chrome

34. Vad gör jag om… • Matchen måste spelas i 3x30? • Använd händelsen ”Paus” när domaren blåser av för spolning/plogning, låt klockan fortsätta att gå. Sen när matchen är igång igen, använd händelsen ”Paus slut”. Vid 45 min/sidbyte lägger du sen in ”Första halvlek slut” och när domaren blåser igång, ”Andra halvlek startar”. Vi nästa spolning/plogning använder du ”Paus” igen.

35. Vad gör jag om… • Datorn kraschar mitt under matchen och vi får inte igång den? • Skriv rapporten på papper och rapportera in i systemet senare. Ring en huvudadministratör så vi kan skriva ut ett meddelande på elitrapport.se. Glöm bara inte att matchen måste signeras. Har hänt och kommer hända igen!

36. Vad gör jag om… • Vår internetuppkoppling på arenan inte fungerar? • Ring en huvudadministratör så vi kan skriva ut ett meddelande på elitrapport.se